Spoluhráči.cz klub UniQue - Klub přátel artrózy dokumenty a články Slánské tančení 2010

UniQue - Klub přátel artrózy – článek Slánské tančení 2010

Možné akce:
profilové foto Jitka Jarošincová
Jitka Jarošincová

Slánské tančení 2010

Vytvořeno:28. 3. 2010, 12:02
Autor:Jitka Jarošincová
Přílohy:

fotogalerie Soutěž Slaný 2010

UniQue Fantasy.mp3

Možnosti
Anotace:B-Boy Culik in da house!

Tak nám začalo jaro a hvězdná taneční skupina UniQue otevřela novou sezónu účastí na Slánském tančení 2010. Pod heslem "elita dojde" jsme dorazili na místo ve 12 hodin (soutěž začínala od 9 Wink). Pod heslem "elita došla" si nás také pamatovali pořadatelé: "Vy jste UniQue?" "Ano! Jak to víte?" (řečnická otázka, je nám jasné, že naše sláva prosakuje i za hranice Prahy) "Jste poslední." (a studená sprcha...).

"Ubytovali" nás u šesti feudálních vínových židlí (...jo, nedali nám ani stůl!), které se nám pořád pokoušela krást konkurence.  Abychom potvrdili svoji image frajerů z Prahe, hned po příchodu jsme ostentativně dali najevo, že se balíme, a jdeme žrát (pardon, vlastně papkat). Čímž jsme rozhodně vyděsili minimálně skupinu Respekt vedenou náčelníkem Vlastikem (jenž byl na náš vkus až moc přátelský - asi špion!). Konkurenční boje se však naprosto neočekávaně přesunuly i do místa pizzerie na náměstí. Blonďatá servírka byla jistě navedena některou z rádoby hip-hopových skupin a okradla nejbohatšího člena UniQue o 20 Kč. Celou věc jsme ale vzali s nadhledem (ano, vše je o potvrzování image, přeci nebudeme dělat scény, ještě bychom vypadali jako socky) a konkurenci jsme to vrátili hned při příchodu zpět - za ušidrásajících výkřiků bolesti jsme si začali na hlavě plést masívní řádky od brambor. Za účelem zintenzivnění našeho PR jsme si začali plést copánky ve 3 lidech navzájem, abychom dokázali, jak dokážeme týmově spolupracovat. Nejvíc však konkurenci vyděsil hrozivý b-boy Culik, druhé vývojové stádium mistrného Johnyho Svitlíka. Museli jsme ho proto ihned vrátit do pokéballu. Přeci jenom, my hrajeme fér.

S tím, jak se prodlužovala doba čekání na vystoupení, rostla také rivalita soutěžících. Vedlejší skupiny začaly házet po nejvýraznějších členech UniQue pokébally a snažily se je pochytat a zneškodnit. K tomuto účelu zhasínaly světla, jelikož věděly, že za světla nás nedostanou. Neměly ale šanci. Těsně před vystoupením totiž proběhla digizměna členky Jíti na krvelačného lva s královskou hřívou (a řádky na brambory). Poté už si nikdo nedovolil ani zhasnout (zato padala velice silná slova na adresu vší veřejnosti, nebo spíše jen tak do éteru. Nejhorší se zdála být nadávka "bigamista"). Silná slova silné konkurence se však na konci ukázala jako sprostá slova slabé konkurence. Na základě triumfálního předvedení vyšperkované choreografie UniQue Fantasy, obhájila světová hiphopová jednička, skupina UniQue, druhé místo v kategorii hip-hop 17-20. ...Ano, nebyli jsme první. Porota se totiž rozhodla měřit neměřitelné, tudíž první místo obdrželi průměrní předvaděči break dancu. My jsme se však s 2. místem spokojili a podle slov konkurence: Byli jsme hustý jako sviň.

 

Jitka Jarošincová

Komentáře k tomuto článku