Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí 6. ročník Cyklistického přejezdu ze Znojma do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – 6. ročník Cyklistického přejezdu ze Znojma do Hodonína

Možné akce:

6. ročník Cyklistického přejezdu ze Znojma do Hodonína

Kdy:Neděle 15. 5. 2016 10:00
Kde:Dyjsko-svratecký a Dolnomoravský úval
Popis akce:


               Na druhou dubnovou sobotu je připraven tradiční cyklistický přejezd ze Znojma do Hodonína, a to po trochu modifikované trase oproti poslednímu ročníku, který se přes známé problémy ohledně nezajištění přídavného vagónu pro kola nakonec nekonal. Proto na tento ročník, aby k podobné situaci nedošlo, je záměrem přepravit se do Znojma autobusem s vlekem na kola, na který bychom se složili poměrnou částkou podle počtu zúčastněných. Podle počtu přihlášených pak rozhodneme, zdali autobus využijeme (vhodné by bylo alespoň cca 30 účastníků, aby byly náklady na jednotlivce únosné), nebo se přepravíme do Znojma vlakem a místenku pro kolo si zajistí každý sám. Trasa je vedena výhradně po cyklostezkách s většinou kvalitním povrchem a dá se absolvovat na všech druzích kol, její délka nepřesáhne 100 km.   

Trasa:            Z vlakového nádraží po Vídeňské ulici na křižovatku s brněnskou „Císařskou silnicí“, poté po cyklostezce do Dobšic (3,4 km) a dále po Svatoklementské cestě podél Dyje přes obec Dyji (5,6 km) do Tasovic (9,4 km). Odtud do sousedních Hodonic (10,2 km) a poté zpočátku po asfaltce, dále pak po polní cestě podél trati na nádraží do Božic (19,5 km, možná krátká zastávka na občerstvení v hospůdce U Šíbra). Následně kratším stoupáním lesní zpevněnou cestou na Karlov (30,0 km) a sjezd přes Nový Dvůr na nádraží v Hrušovanech nad Jevišovkou (27,9 km). Dále pak přejezd na Jantarovou cyklostezku (Ahoj sousede) a průjezd okolo Nového Přerova (37,8 km) a Dobrého Pole (41,7 km) do Březí (43,0 km), kde zastavíme na oběd v oblíbené hospůdce cyklistů Kovárna u železniční zastávky. Po přestávce budeme pokračovat po cyklostezce č. 41 na okraj Mikulova (49,2 km) a do Sedlece (55,5 km), následně okolo rybníka Nesyt k Hraničnímu zámečku (60,1 km) a okolo Hlohoveckého a Rybničního rybníka do Lednice (65,9 km), ze které přejedeme po silnici přes Podivín (71,5 km) a Velké Bílovice (76,5 km) do Moravského Žižkova (80,0 km), kde bude následovat klasická zastávka na občerstvení ve zdejším pivovaru. Závěr už bude v podobě klasického přejezdu přes Prušánky, Josefov, Dolní Boajonvice a Písečný do Hodonína, kde by nám měly tachometry vykázat před nádražím ČD 98 najetých kilometrů (nastoupáno 513 metrů).

Mapa:   http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=173022

Přihlášky:       závažně na webových stránkách odboru nebo přímo u vedoucího akce (nečlenové!), další informace vám budou průběžně poskytovány na webu  

                Na tradiční cyklistické zahájení sezóny srdečně všechny zve Jura Michenka (mob. 723 546 231, jiri.michenka@seznam.cz). 

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (9) Jiří Michenka, Alena Krutišová, Josef Malý, Mirka Mrázová, Milan Bachman, Jidřiška Bachmanová (host od Milan Bachman), Irena Götzová, Petr Zoubek (host od Irena Götzová), Ivan Čavoj (host od Jiří Michenka)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 4. 3. 2016, 9:50   (upraveno 13. 5. 2016, 18:10)
Možnosti

Komentáře k této akci