Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Chřiby

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Chřiby

Možné akce:

Chřiby

Kdy:Neděle 30. 5. 2021 9:00
Kde:Smraďavka - Ocásek - Velká Ostrá
Popis akce:

               U příležitosti závěru květnové výzvy Do práce na kole a společné jízdy našeho týmu vkládáme na poslední květnovou neděli jako v pořadí 14. akci našeho odboru za tento měsíc klasickou projížďku do západní části Chřibů a Podchřibí. Délka trasy měří rovných 100 kilometrů s převýšením 850 metrů, budeme však mít na ni v podstatě celý den.

Sraz: v neděli 30. května v 9 hodin u kruháče vedle Rybářské bašty

Trasa: Z Hodonína přejedeme po cyklostezce do Ratíškovic, kde na Hornické ulici vyzvedneme Adélu, a budeme pokračovat po lesní asfaltce přes Rúdník a Bzeneckým borem na Přívoz a po cyklostezce do Bzence, ze kterého po vedlejších silnicích přejedeme přes Těmice do Ořechova a krátce se vyšvihneme do Vážan, odkud to už budeme mít kousek k 20-metrové rozhledně Floriánka (345 m; 36 km), z jejíž vyhlídkové plošiny se nám naskytne hezký výhled do Dolnomoravského úvalu, k Bílým Karpatům, Komonci a Bábě ve Vizovických vrších a na hřeben Chřibů s Buchlovem. Dále sjedeme přes Tučapy do Boršic a okolo přehrady Sovín dorazíme na Smraďavku (235 m; 43,5 km), kde se občerstvíme v Lesní restauraci vedle sirnatých lázní. Po přestávce pak budeme pokračovat po cyklotrase 5151 údolím Dlouhé řeky k přístřešku Na Pile (300 m; 48,5 km), od kterého vystoupáme na rozcestí Pod Ocáskem (500 m; 52 km), přičemž na vrchol Ocásku (554 m) porostlý statnými buky si můžeme krátce vyběhnout. Poté přejedeme kolem vrcholů Kazatelny a Malého Kozla a sjedeme na rozcestí U Křížku (453 m; 54 km), z něhož krátce sjedeme po silnici ve směru na Koryčany, abychom vzápětí po lesní silničce krátce vystoupali okolo studánky Kristýnka pod vrchol Velké Ostré (Železňáku) a okolo skalního útvaru Kalíšek a rekreačních chat na Pastvinách sjeli k jestřabické hájovně, od které krátce přejedeme po silnici a odbočce k jestřabické železniční zastávce v místní části Haluzice, kde se napojíme na nedávnou zbudovanou cyklostezku, a podél Kyjovky přejedeme přes Bohuslavice a Nětčice do Kyjova a dále po cyklostezce Mutěnka do Svatobořic, kde se můžeme občerstvit v hospůdce Na Nádraží vedle stezky třeba pivečkem z Dalešického pivovaru, také zde vaří a mají zmrzlinu. Na závěr pak přejedeme po cyklostezce Mutěnka do Jarohněvic, po silnici do Dubňan a po cyklostezce vedle silnice do Hodonína, předpokládaný příjezd do 18. hodiny.

Mapa: https://mapy.cz/s/fatomezoje

S sebou: kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, dle zvyku přilbu, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na hezký výlet v sedlech kol srdečně všechny zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (3) Jiří Michenka, Mirka Mrázová, Jaroslav Adámek
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 28. 5. 2021, 14:36
Možnosti

Komentáře k této akci