Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Cyklopřejezd z Rapotic do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Cyklopřejezd z Rapotic do Hodonína

Možné akce:

Cyklopřejezd z Rapotic do Hodonína

Kdy:Sobota 7. 7. 2018 8:00
Kde:Boskovická brázda, Dyjsko-svratecký úval, Dolnomoravský úval
Popis akce:

               Na sobotu operativně vkládám i vzhledem k ohlášeným příznivým povětrnostním podmínkám krásnou cykloturistiku z Rapotic v Boskovické brázdě přes Dyjsko-svratecký a Dolnomoravský úval do Hodonína o celkové délce 115 km, jež se dá absolvovat prakticky na všech druzích kol.

Sraz:                    v sobotu 7. července v 8:00 před vestibulem nádraží ČD, zakoupení jízdenek

Jízdné:                 optimální pro dvojice celodenní víkendová slevová jízdenka IDS JMK za 190 Kč včetně brněnských zón s možností přibrání až 3 mladistvých do 15 let, pro kolo celodenní cyklojízdenka IDS JMK za 70 Kč (obojí k dostání na nádraží ČD u přepážky, jednu zastávku přejedeme do sousedního kraje Vysočina, snad se nic nestane)

Přesun:                 rychlíkem z Hodonína s odjezdem v 8:28 (příjezd vlaku do Hodonína v 8:14, možnost přistoupení v Břeclavi v 8:40) do Brna, příjezd v 9:24, přestup na osobní vlak s odjezdem v 9:45, příjezd do Rapotic v 10:33

Trasa:                    Z Rapotic přejedeme do sousedních Ketkovic a dále po cyklostezce č. 5170 (Hornická, Templářská) sjedeme do hornického městečka Oslavany (10 km), ze kterých přejedeme po nově zbudované cyklostezce č. 5170 Templářská podél Oslávky do Ivančic (17 km), kde zastavíme u rodného domku Vladimíra Menšíka s pamětní deskou v Rybářské ulici. Dále budeme pokračovat podél Jihlávky pod železničním viaduktem Železňák do Moravských Bránic a přes Nové Bránice do Dolních Kounic (26 km), kde zastavíme u významné kulturní památky, kláštera Rosa coeli s možnou prohlídkou objektu. Po přestávce přejedeme zpět přes Jihlávku a podél jejího levého břehu projedeme stráněmi po cyklostezce č. 404 Brněnská do Pravlova a dále přes Němčičky a okolo bratčické pískovny do Hrušovan u Brna a Židlochovic (40 km). Zde se napojíme na mezinárodní cyklostezku č. 5 Greenway Krakov-Morava-Vídeň a přejedeme po ní přes Žabčice a Vranovice do Pouzdřan, kde se krátce vyšvihneme nad obec a následně kolem památníku našich významných věrozvěstů sjedeme do Strachotína, z něhož přes vodní dílo Nové Mlýny projedeme do sousedních Dolních Věstonic (62 km). Poté nás cyklostezka č. 5043 Mikulovská povede pod úpatím Pálavy a okrajem Dolní (Novomlýnské) nádrže přes Pavlov do Milovic, ze kterých přejedeme do Bulhar (možná klasická zastávka na Staré hospodě či na Dietrichsteinském dvoře) a poté přes Rybí přechod a nivou řeky Dyje okolo Nejdku do Lednice (80 km). Dále po Mlýnské cestě okolo Loveckého zámečku dorazíme k Janohradu a od něj Kančí oborou po cyklostezce č. 41 (Knížecí, Lednická) do Břeclavi (90 km). Závěr naší vyjížďky povede po cyklostezce č. 43 Podluží přes Hrušky do Moravské Nové Vsi a přes Mikulčice a Lužák (možná zastávka) do Hodonína (115 km), kam bychom měli dorazit na pohodičku mezi 19. a 20. hodinou.          

S sebou:              kolo v dobrém technickém stavu, základní cyklovýbavu včetně náhradní duše, přilbu, nápoj a menší svačinku (cestou se někde na občerstvení tradičně zastavíme), průkaz pojištěnce, doklad totožnosti

                Na hezkou vyjížďku srdečně zve a případné další informace poskytne Jura Michenka (mob. 723 546 231).

 

Důležitost: střední
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 6. 7. 2018, 8:48   (upraveno 6. 7. 2018, 11:02)
Možnosti

Komentáře k této akci