Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Cykloturistický pochod po obou stranách hranice

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Cykloturistický pochod po obou stranách hranice

Možné akce:

Cykloturistický pochod po obou stranách hranice

Kdy:Neděle 15. 5. 2022 8:25
Kde:Bílé Karpaty
Popis akce:

                Pozývame vás v neděli 15. května na Cykloturistický pochod po oboch stranách hranice. Podujatie je organizovane na pripomenutie si uzatvárania hraníc. Na trase môžu íst účastníci spolu bez prekročenia hraníc. Cyklopochod je určený nielen pre všetkých, ktorí po uzatvorení hraníc dlho nevideli svojich príbuzných a priateľov za hranicami, ale pre každého, kto si rád vychutná jarnú prírodu. Trasa je nenáročná a vhodná i pre malé deti a starších ľudí. Trasu je možné si skrátiť a urobit okruh podľa Vašich schopností. Trasu je možné prejsť aj na hocijakom bicykli alebo peši. Môžete však bicykel aj tlačiť, porozprávať sa s kamarátmi, a potom pokračovať na bicykli. Štart je v 9 hodin od lávky v prístave na Baťovom kanáli v Skalici. Cieľ je na Mlýnkoch s možnosťou pokračovať ďalej. Trasa meria 10 km a je naplánovaná tak, aby účastníci šli po svojej strane hranice a u Sudomeřic sa stretnú. Na úsekoch, kde hranica vedie po ceste, bude trasa spoločná. V cieli bude podľa potreby zabezpečená doprava do Skalice a Hodonína. Na štarte budú pre účastníkov k dispozícii mapy s vyznačenou trasou. Tak ako v minulosti Vás na trase budú čakať poschovávané darčeky.


Každý účastník dostane souřadnice s dárkem, který si může najít, nějaké dárky budou i bez souřadnic. Občerstvení u rybníka Vanďurák a na penzionu Jana na Mlýnkách.

Přeprava z Hodonína: sraz u autoservisu Chaloupka v 8:25, odjezd malého autobusu na přístaviště ve Skalici v 8:30 (na jízdné se složíme přímo v autobusu). Délka trasy přístaviště Skalica – Sudoměřice – Vanďurák – Mlýnky 10 km. Z Mlýnků možnost přejít po modré TZ přes Holý vrch do Radějova (3 km), odjezd autobusu do Strážnice s navazujícími autobusy do Hodonína v 14:46 a 18:46.

            Na akci srdečně zve a na všechny účastníky se těší Radek Sloboda (mob. +420 775 678 170, +421 949 711 369).

 

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 29. 4. 2022, 9:26
Možnosti

Komentáře k této akci