Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Dušičková vyjížďka na Záhoří

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Dušičková vyjížďka na Záhoří

Možné akce:

Dušičková vyjížďka na Záhoří

Kdy:Neděle 5. 11. 2017 8:55
Kde:Záhorie, Búre
Popis akce:

               Na neděli předběžně hlásí slušné počasí, vkládáme tedy do plánu nenáročnou a hezkou vyjížďku na sousední Záhoří. Nemusí se však jednat o poslední cyklistiku v tomto roce, předpověď na příští neděli vypadá prozatím také vcelku příznivě. Délka trasy, která se dá absolvovat prakticky na všech druzích kol, měří rovných 100 km. Kdo nebude chtít absolvovat celý okruh, dostaví se v 10:31 osobním vlakem do Kútů, odjezd z Holíče v 10:10, zkrátí si tím trasu o 30 km. Do Hodonína bychom měli dorazit s jihovýchodním větrem v zádech.

Sraz:                      v neděli 5. listopadu v 8:55 před hodonínskou radnicí, odjezd v 9 hodin

Trasa:                    Z náměstí TGM na most přes Moravu a po Moravské cyklistické stezce podél levého břehu Moravy kolem soutoku s Výtržinou, odbočky do Kopčan a Adamova na silniční přechod Lanžhot/Brodské, poté pomalý přejezd po momentálně vyfrézované silnici č. II/425 do Kútů a po Kollárově a Továrenské na místní vlakové nádraží (30 km), eventuální přibrání dalších účastníků.

Z kútského nádraží po silnici do sousedního Kuklova a následně po cyklostezce okrajem CHKO Záhorie přes Búre do Šaštína a Borského Mikuláše (47 km, možnost občerstvení v restauraci Búranský dvúr vedle rodného domu Jána Hollého). Dále přejezd do sousedního Borského Petera a borovým lesem přes rozcestí Kalaštov a okolo golfového hřiště do Hrušova a Senice (63 km).

Ze Senice okolo Kunovské přehrady do Sobotiště (72 km, možnost občerstvení ve zdejší hospodě či picérii), poté přes jediný krátký výšvih nad obec s habánskou tradicí s krásnými zpětnými pohledy k Branči, přehup přes Častkov do Oreského, kde Peťa Antoš na sklonku minulého režimu skolil načerno zdejšího pašíka, a průjezd po vedlejších silnicích přes Viesku, Radošovce, Dubovce, Močidlany, Popudiny, Trnovec a Holíč zpět do Hodonína.

Návrat:                před 17. hodinou

S sebou:              kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, případně lepení, přilbu (na Slovensku mezi obcemi povinná!), průkaz pojištěnce, doklad totožnosti, nápoj a eventuálně drobnou svačinku, menší hotovost v eurech

               Na všechny přijezdivší se bude těšit Jura Michenka (mob. 723 546 231).   

   

Důležitost: střední
Zúčastnili se (1) Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 2. 11. 2017, 13:23
Možnosti

Komentáře k této akci