Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Hodonskou doubravou a podlužanskými vinohrady

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Hodonskou doubravou a podlužanskými vinohrady

Možné akce:

Hodonskou doubravou a podlužanskými vinohrady

Kdy:Sobota 2. 10. 2021 8:25
Kde:Podluží
Popis akce:

               Vzhledem k tomu, že 44. ročník Pochodu slováckými vinohrady přesouváme na 1. října 2022, uděláme si v sobotu 2. října procházku z Hodonína přes Hodonskou doubrau, Písečný, Dolní Bojanovice, josefovské sklepy, areál vinných sklepů v Nechorech a rozhlednu Na Podluží sami a cestou se zastavíme na burčák či něco dobrého u známých na trase.

Sraz: v 8:25 před hotelem Grand naproti železniční stanice, odchod v 8:30

Trasa: Od hotelu Grand po červené TZ kolem ZOO (1,8 km; možnost přidání se na trase) a dále po asfaltce Baaderovou alejí na Písečné (4,9 km), odkud přejdeme po cyklostezce kolem ranče (bramboráky budou) do Dolních Bojanovic (8,5 km) ke kostelu sv. Václava a obecní hospodě. Dále projdeme po Hlavní kolem Horní hospody a uhneme do sklepních uliček Mlýnská a Vinařská, kde se mimo jiné zastavíme na pohárek u paní starostky Evičky Rajchmanové. Následně sejdeme uličkou Pod Čaganovem k Úvozu, kde odbočíme na polňačku a po zelené TZ přes Hrabinkovu stružku přejdeme k josefovským sklepům (14,4 km), od nichž pak po modré TZ dorazíme do Nechor (16,7 km), kde si projdeme celý areál vinných sklepů a zastavíme se zavlažit u Jožky Strokaye v sousedství sklepů U Jeňoura. Na závěr mírně vystoupáme na rozhlednu Na Podluží (260 m; 19,5 km) a přejdeme do Nového Poddvorova na autobusovou zastávku, odkud snad nepojedou autobusy přeplněny jako například z Prušánek či Dolních Bojanovic, pokud zbude čas, můžeme se ještě občerstvit v hospůdce U Smrku. Celkem pohodových 21 kilometrů.

Mapa: https://mapy.cz/s/kubocudala

Návrat: odjezdy autobusů z Nového Poddvorova v 16:43, 17:43, 19:43 a 21:43

S sebou: mimo běžných věcí případně čelovku či jinou svítilnu

                Na vesele strávenou sobotu s přáteli se těší Jura Michenka (mob. 723 546 231).         

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (7) Jiří Michenka, Hanka Janíková, Rostislava Svobodová, Jaroslav Svoboda, Kamil Mikuláček, Ivan Machýček, Pavla Paldanová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 27. 9. 2021, 15:07   (upraveno 27. 9. 2021, 15:26)
Možnosti

Komentáře k této akci