Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Horné Záhorie

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Horné Záhorie

Možné akce:

Horné Záhorie

Kdy:Neděle 31. 10. 2021 9:55
Kde:Holíč - Skalica - Zlatnická dolina
Popis akce:

               Poslední říjnovou neděli se vydáme na kole kousek k sousedům a projedeme se po zajímavých místech Horního Záhoří. Tentokrát bude trasa vedena výhradně terénem, proto její délka nepřekročí 60 kilometrů.

Sraz: v 9:55 před hodonínskou radnicí, odjezd v 10 hodin

Trasa: Po Moravské stezce č. 4 přes Nesyt k lávce přes Moravu, následně po cyklostezce okolo kostelíka svaté Margity Antiochijské do Holíče k zámku, výjezd ke kostelu Nejsvětějšího srdce Ježíšova a okolo pravoslavného chrámu Matky Boží Počajevské k nedávno zbudované kamenné rozhledně Na Hrebeni. Po výhledech pokračování kolem větrného mlýna na Hrebeň (230 m) a sjezd po cyklostezce Strážnické a skalické vinohrady okolo zahrádkářské osady do Trnovce, následně do Prietržky a přejezd mezi vinohrady pod Veterníkem okolo Vinohradnického domu a nad golfovým hřištěm do Skalice, zastávka v cukrárně Vaše sladké pokušení na náměstí vedle kostela svatého Michala. Po občerstvení výjezd po Velkém skalickém okruhu mezi sklepy a polňačkou na Salaš, sjezd na Zlatnickou dolinu, po možné zastávce ve srubu krátký výjezd pod Fráterku a sjezd po Velkém skalickém okruhu nad Skalicu, pokračování ke skalickému přístavišti a po Moravské cyklotrase na most přes Moravu, k přístavišti U Jezu a zpět na Masarykovo náměstí. Předpokládaný návrat okolo 16. hodiny.

Mapa: https://mapy.cz/s/nogasofotu

S sebou: doklad totožnosti, průkaz pojištěnce, drobnou hotovost v eurech (v cukrárně neberou platební karty, ale platba v korunách možná), případně menší svačinku

            Na tradičně strávenou neděli v sedlech kol zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

 

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (4) Jiří Michenka, Hanka Janíková, Alena Zubatá, Lidka Pospíšilová (host od Alena Zubatá)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 29. 10. 2021, 13:09
Možnosti

Komentáře k této akci