Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Javorina TOUR 2021 - zrušeno!

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Javorina TOUR 2021 - zrušeno!

Možné akce:

Javorina TOUR 2021 - zrušeno!

Kdy:Sobota 31. 7. 2021 9:00
Kde:Bílé Karpaty
Popis akce:

               Klub českých turistů Hodonín pořádá při příležitosti XXIX. Slavností bratrství Čechů a Slováků a setkání cykloturistických patriotů z moravské a slovenské strany státní hranice, které proběhne od 14 hodin v rámci tradiční Javorina TOUR, poslední červencovou sobotu výjezd na nejvyšší vrchol Bílých Karpat, Velkou Javořinu (970 m. n. m.). Účastníci si budou moci zvolit, či se na Javořinu vydají už z Hodonína, nebo se přiblíží s koly do Veselí nad Moravou vlakem, případně pak na zpáteční cestě vlakem do Hodonína. Předpověď počasí na víkend je prozatím ještě trochu nejistá, přes sobotu by snad pršet nemělo a mělo by být polojasno, srážky jsou předběžně hlášeny jen na noční a brzké ranní hodiny, i proto je trasa vedena po zpevněných komunikacích. V případě ohlášeného celodenního deště bychom výjezd zrušili, sledujte proto aktuální informace na webových stránkách odboru!

Sraz: v sobotu 31. července v 9 hodin u kruhového objezdu nad Rybářskou baštou, odjezd v 9:05

Trasa: Z Hodonína přejedeme po cyklostezce vedle silnice do Ratíškovic a dále projedeme po lesní asfaltce na Bzenec-přívoz a po silnici sjedeme ke strážnickému zámku, za nímž se na křižovatce Strážnice – Bludník (24,5 km) mohou přidat okolo 10:15 účastníci ze Strážnice. Dále projedeme po Moravské stezce č. 4 přes Lidéřovice, Vnorovy a Zarazice do Veselí nad Moravou (32 km), kde na železniční stanici přibereme ostatní (odjezd motorového osobního vlaku z Hodonína v 10:17, příjezd do Veselí nad Moravou v 10:52, jízdné 4 zóny 34 Kč (zlevněné senioři 65+ za 8 Kč, kolo 35 Kč, pokud by se chtěl někdo vlakem svézt i zpátky třeba z Velké, Veselí, kam by přejel z Hroznové Lhoty po cyklostezce přes Kozojídky, či Strážnice, koupí si IDSku na kolo celodenní za 70 Kč). Z Veselí přejedeme dále po Moravské stezce č. 4 do Uherského Ostrohu, kde uhneme na východ na cyklostezku č. 5048 Uherskohradišťská, po které přejedeme pohodlně přes Ostrožskou Lhotu a Hluk do Dolního Němčí, z něhož pak po cyklostezce č. 5052 dorazíme do Slavkova, z něhož nás bude čekat po silnici č. I/54 s dostatečným místem u krajnice pro cyklisty stoupání na Hrabinu (590 m; 64 km), kde odbočíme na šotolinovou silničku, po které krátce vystoupáme ke Kamenné boudě (645 m; 67 km) a po nově vyasfaltované cyklostezce č. 5052 vyjedeme na vrchol Velké Javořiny (970 m) a sjedeme k Holubyho chatě, kde se sejdeme s dalšími vyznavači této krásné aktivity v přírodě. Po přestávce, občerstvení (1 nápoj zdarma) a sdílení dojmů v 15 hodin zahájíme po krátkém výjezdu na hřeben Javořiny sjezd ke Kamenné boudě a po rekonstruované silničce s vícerými serpentinami a cyklostezce č. 46 na Vápenky a podél Veličky a přes Suchovské a Zámečnické mlýny do Javorníka a Velké nad Veličkou (99 km), z níž se přehoupneme do Hrubé Vrbky a sjedeme do Tasova, z něhož pak po silnici přejedeme přes Hroznovou Lhotu (111 km) a Žeraviny do Strážnice (119 km), ze které už nás bude čekat známá cesta přes Petrov, Sudoměřice, Výklopník, skalické přístaviště a po hrázi řeky Moravy do Hodonína, celkem 139 km. Pokud někdo využije pro zkrácení trasy přepravy vlakem, délka projetých úseků je následující: (Hodonín – Javořina – Velká 100 km, Hodonín – Javořina – Veselí 117 km/Strážnice 119 km, Veselí – Javořina – Velká 68 km, Veselí – Javořina – Veselí 85 km, Veselí – Javořina – Strážnice 87 km; odjezdy vlaků z Velké nad Veličkou v 16:39, z Veselí nad Moravou v 16:57 a 18:57, ze Strážnice v 17:22 a 19:22)

Mapa: https://mapy.cz/s/gocedulada  

S sebou: kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, doporučena přilba, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce, případně drobná hotovost v eurech na nákup občerstvení na Holubyho chatě (možnost úhrady též v korunách či platební kartou)

                Na krásný a tradiční výjezd na nejbližší téměř tisícovku a královnu Bílých Karpat srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (2) Jiří Michenka, Jarda Mraček
Nezúčastnili se (1) Kamil Mikuláček
Zadal:Jiří Michenka, 27. 7. 2021, 12:00   (upraveno 30. 7. 2021, 16:35)
Možnosti

Komentáře k této akci