Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Na kolech na svatý Antonínek a houbařskou výstavu v Ratíškovicích

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Na kolech na svatý Antonínek a houbařskou výstavu v Ratíškovicích

Možné akce:

Na kolech na svatý Antonínek a houbařskou výstavu v Ratíškovicích

Kdy:Neděle 26. 9. 2021 8:55
Kde:Hodonínsko, Ostrožsko
Popis akce:

               Poslední zářijovou neděli se na kolech vydáme po okresních cyklostezkách podél Moravy, Baťova kanálu, podhůřím Bílých Karpat a severní částí Horňácka ke kapli svatého Antonína nad Blatnicí, ze které sjedeme přes Ostrožskou Lhotu do Uherského Ostrohu a poté známou cestou přes Veselí nad Moravou a Strážnici přejedeme na Bzenec-přívoz a následně po lesní asfaltce do Ratíškovic, kde se zastavíme na jubilejní 40. výstavě hub na hasičské zbrojnici s možností ochutnat nějakou tu houbovou specialitu (topinky, guláš). Délka trasy představuje 89 km, je vedena téměř výhradně po cyklostezkách v terénu či po vedlejších silnicích a kromě přehupu ze Strážnice do Tvarožné Lhoty a výjezdu na svatý Antonínek výhradně po rovině.

Sraz: v 8:55 před budovou radnice na Masarykově náměstí, odjezd v 9 hodin

Itinerář: Hodonín – most přes Moravu – Moravská cyklotrasa č. 4 – prístavisko Skalica – Výklopníkpřístav Petrovpřístaviště Strážnice (18 km)cesta Marušky Kudeříkové - Tvarožná Lhota - Strážnická – Kněždub – Hroznová Lhota – Tasov - Lipov – Louka – Blatnice, vinné sklepy – Svatý Antonínek (41,5 km) – Ostrožská Lhota – Uherskohradišťská - Uherský Ostroh – Moravská stezka č. 4 - Veselí nad Moravou, zámek (56 km) – Vnorovy – Strážnice, zámek (63,5 km) – Bzenec-přívoz – Rúdník – Ratíškovice, hasičská zbrojnice (79 km)Hodonín (88,9 km)

Mapa: https://mapy.cz/s/cojakekede

Návrat: přepokládá se okolo 17. hodiny

S sebou: kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, svačinku a nápoj (cestou zastavíme na občerstvení v některé z restaurací), doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na příjemně strávenou neděli po stezkách našeho okresu a jihozápadního výběžku Uherskohradišťska se zastávkou na houbařské výstavě v Ratíškovicích se s ostatními účastníky těší Jura Michenka (mob. 723 546 231). Ohlášená předpověď počasí pro náš region na neděli vypadá prozatím velmi příznivě, teploty se přehoupnou přes 20° C, polojasno, bez deště.   

    

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (4) Jiří Michenka, Hanka Janíková, Alena Zubatá, Mária Kučerová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 21. 9. 2021, 14:12   (upraveno 21. 9. 2021, 15:01)
Možnosti

Komentáře k této akci