Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přejezd přes Litenčické vrchy a Hanou do Olomouce

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přejezd přes Litenčické vrchy a Hanou do Olomouce

Možné akce:

Přejezd přes Litenčické vrchy a Hanou do Olomouce

Kdy:Neděle 30. 8. 2020 8:25
Kde:Litenčické vrchy, Haná
Popis akce:

              Poslední srpnovou neděli pořádá Klub českých turistů Hodonín přejezd z Hodonína do Olomouce, kdy využijeme jižního větru, který by měl dosahovat intenzity až kolem 60 km/h, a projedeme se mezi Ždánickým lesem a Chřiby, přes hřeben poněkud opomíjených Litenčických vrchů a krajem úrodné Hané, přičemž před příchodem večerních bouřek už bychom měli být v cíli hanácké metropole.

Sraz:                      v neděli 30. srpna v 8:25 na křižovatce před restaurací U Špaka, odjezd v 8:30

Trasa:                    Z Hodonína po cyklostezce podél silnice do Dubňan, poté do Jarohněvic a následně po cyklostezce Mutěnka do Kyjova, z něhož přejedeme po cyklostezce do Bohuslavic a proti toku Kyjovky podél trati Brno – Veselí do Snovídek, ze kterých se po cyklostezce 5029 přehoupneme do Nesovic (40 km), ze kterých krátce vystoupáme přes Uhřice a Hvězdlice na hřeben Litenčických vrchů na křižovatku na Úpalech (50 km), kde se stočíme východně a přes Kozojedsko a kolem Předního opatvoského rybníka přejedeme do Morkovic (63 km), ze kterých po cyklostezce na tělese bývalé železniční trati sjedeme přes Nezamyslice do Němčic nad Hanou (78 km), kde poobědváme v restauraci Zátiší (na jídelníčku např. 200 g steak z kvalitního prasete za 125 Kč). Z Němčic pak přejedeme po cyklostezce 5013 do Klenovic na Hané a dále po cyklostezce 5250 do Prostějova (99 km), kde zastavíme na náměstí T. G. Masaryka. Na závěr pak přejedeme přes Smržice do Čelechovic na Hané a po cyklostezce 5 přes Olšany u Prostějova do Olomouce, kde zastavíme u sloupu Nejsvětější Trojice na Horním náměstí a u katedrály svatého Václava. Celkem 124 kilometrů s kratším stoupáním ze Snovídek ve směru na Nesovice a poté z Uhřic přes Hvězdlice na Úpaly, jinak pohoda.          

Mapa: https://mapy.cz/s/hegedemoda

Návrat:                 odjezdy rychlíku Moravan z Olomouce v 17:09 a 19:09, příjezdy do Hodonína v 18:14, resp. 20:14

S sebou:              kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, doporučena přilba, svačinku a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na další z krásných nedělních výjezdů srdečně všechny zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

Důležitost: střední
Zúčastnili se (1) Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 28. 8. 2020, 15:18
Možnosti

Komentáře k této akci