Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přejezd z Bratislavy do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přejezd z Bratislavy do Hodonína

Možné akce:

Přejezd z Bratislavy do Hodonína

Kdy:Neděle 22. 9. 2019 7:15
Kde:niva řeky Moravy
Popis akce:

               Klub českých turistů Hodonín pořádá pro vyznavače cykloturistiky pohodový přejezd z Bratislavy do Hodonína po cyklostezce č. 004, EuroVelo 13 a od Moravského Svätého Jána po Moravské cyklotrase vedené nivou Moravy, lužními lesy a zčásti CHKO Záhorie. Průběh trasy je kromě úseku před Děvínem výhradně po rovině a střídají se na ní úseky s kvalitním asfaltem, poněkud rozbitým asfaltem či šotolinou. Startovat se dá jak z hlavního nádraží v Bratislavě, tak ze stanice Děvínská Nová Ves. Předpověď počasí s předvídatelností vysoká hlásí jihovýchodní vítr, tak by se nám mělo jet slušně, po celý den má být navíc slunečno a teploty okolo 20° C, takže ideálně.

Sraz:                v neděli 22. září v 7:15 před hodonínskou radnicí, vzhledem k uzavřenému mostu před Holíčem průjezd za bývalou celnicí lesem, okolo zahrádkářské kolonie, firmy Eissmann a po Růžové a Staniční ulici k holičskému nádraží (cca 6,5 km)

Přesun:           odjezd osobního vlaku v 8:14, příjezd do Kútů v 8:35, okamžitý přestup na osobní vlak s odjezdem v 8:38, příjezd do stanice Děvínská Nová Ves v 9:26 a do Bratislavy na hlavní stanici v 9:43; jízdné 4,40 EUR + 1,50 EUR kolo, senioři 62+ s vystaveným průkazem na bezplatné cestování jízdné zdarma, uhradí si jen přepravu kola

Trasa:              Z bratislavské hlavní stanice po Štefánikově ulici na Hodžovo náměstí s Grasalkovičovým (Prezidentským) palácem, na Hurbanovo náměstí s kostelem sv. Jána z Mathy (Trojičným kostelem) a Michalskou branou po Michalské, Ventúrské a Panské ulici na Rybné náměstí k mostu SNP (2,5 km), kde se stočíme k západu a již po cyklostezce budeme pokračovat po Svobodově a Dvořákově nábřeží a Děvínské cestě na Děvín (13,4 km), kde zastavíme pod hradem u Památníku železné opony. Poté budeme pokračovat pod Děvínskou kobylou a Sandbergem k cyklomostu Slobody (17,6 km), odkud se případně připojí cyklisté, kteří vystoupí v Děvínské Nové Vsi (z nádraží 2 km). Dále přejedeme souběžně po Naučné stezce Nivou řeky Moravy okolo Děvínského jezera a rakouského Marcheggu do Vysoké pri Morave (36,1 km), kde se můžeme občerstvit v svérázné a ryze cikánské krčmě U Gašpara. Poté nás stezka povede okrajem Národní přírodní rezervace Horný les do Záhorské Vsi (44,2 km) a po hrázi do sousedního Suchohradu (48,9 km), kde bývá v odpoledních hodinách otevřeno v baru Silvia. Ze Suchohradu nás pak zpevněná cesta mezi polem přivede přes Karlov dvor na okraj Gajar (58,2 km), ze kterých přejedeme přes řeku Rudavu na konec Malých Levár (67,0 km), odkud nás už kvalitní cesta dovede okolo Závodu (70,9 km) na křižovatku Petrova lúka za Moravským Svätým Jánem (77,0 km), kde odbočíme doleva ke státní hranici, před kterou sjedeme doprava na zabezpečovací hráz, která nás přivede na most přes Myjavu (83,5 km) a po jeho překonání až k bývalému silničnímu přechodu Lanžhot/Brodské (89,9 km). Závěr trasy je veden po hrázi řeky Moravy okolo Adamova (96,2 km) s možným občerstvením, kopčanského splavu a soutoku Moravy s Výtržinou na most přes Moravu a do Hodonína (113 km), kde můžeme naše putování vyhodnotit v hospodě U Haryho či v Rybářích. Celkem z Bratislavy 113 km, z Děvínské Nové Vsi 97 km, předpokládaný návrat okolo 18. hodiny.

Mapa:             https://mapy.cz/s/medepenuva ; https://cyklotrasa.oma.sk/004

S sebou:         kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, přilbu, dostatek nápoje a svačinu (možnost občerstvení na trase omezena), doklad totožnosti, průkaz pojištěnce, hotovost v eurech

            Na tradiční a pohodovou vyjížďku srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).   

                           

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (2) Jiří Michenka, Tonda instalatér (host od Jiří Michenka)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 17. 9. 2019, 8:41   (upraveno 21. 9. 2019, 9:36)
Možnosti

Komentáře k této akci