Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přejezd z Hodonína do Letovic

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přejezd z Hodonína do Letovic

Možné akce:

Přejezd z Hodonína do Letovic

Kdy:Neděle 9. 5. 2021 9:00
Kde:Ždánický les, Moravský kras
Popis akce:

               Na neděli vkládáme dle ohlášeného silnějšího jihovýchodního větru do zad a krásného letního slunečného počasí velice pěkný přejezd z Hodonína přes Kyjovskou pahorkatinu, Ždánický les, Drahanskou vrchovinu a Moravský kras do Letovic. Délka trasy zvlněným terénem představuje 115 kilometrů.

Sraz:                     v neděli 9. května v 9 hodin na parkovišti u hospody U Špaka (pro naše děvčata z okresu Brno-humna v Rousínově před kostelem sv. Máří Magdalény kolem 12:30)

Trasa:                   Z Hodonína po cyklostezce do Dubňan, dále kolem Jarohněvického rybníka a přes Hájek do Hovoran, ze kterých se přehoupneme přes Hovoranské louky a úbočí Světlé (240 m) do Karlína, přejedeme do Násedlovic s výjezdem ke kostelu sv. Cyrila a Metoděje (245 m; 26 km) a po sjezdu k památníku Slavkovského příměří dorazíme do Uhřic, ze kterých zahájíme stoupání přes Silničnou a Zdravou Vodu na hřeben Ždánického lesa (365 m), z něhož pak ihned sjedeme kolem Jalového dvora na okraj Rašovic a dále do Křižanovic (230 m) v údolí Litavy, z nichž pak přes Hodějice a Němčany přejedeme do Rousínova (245 m; 54 km), z něhož vystoupáme přes Habrovany a Olšany do přírodního parku Říčky na rozcestí U Tří javorů (525 m), z něhož přejedeme na Bukovinku (525 m; 69 km) a zastavíme na občerstvení v restauraci Rakovec. Po přestávce přejedeme po cestě Šíbrnka nad Rakoveckým údolím a kolem rybníku Olšovec do Jedovnice (475 m; 79 km), ze kterých projedeme kolem jeskyně Balcarka do Ostrovu u Macochy a kolem Sloupsko-šošůvských jeskyní spadneme do Sloupu (470 m; 89 km), z něhož vystoupáme na nejvyšší bod na trase, k větrnému mlýnu nad Němčicemi (620 m; 93 km), po jehož vnější prohlídce pak přes Ludíkov a Valchov sjedeme do Boskovic (375 m; 103 km), z nichž po prohlídce židovského města pod zříceninou Boskovického hradu na závěr přejedeme přes Chudichromy, Míchov a Podolí do Letovic na Masarykovo náměstí a železniční stanici u řeky Svitavy (340 m; 115,2 km).

Mapa: https://mapy.cz/s/betobopeje

Návrat:                odjezdy osobního vlaku z Letovic v 16:58 nebo 18:02, po přestupu v Brně příjezdy rychlíku Moravan do Hodonína v 19:33, resp. 20:33 (jízdné IDSka za 86 Kč + 35 Kč za kolo)

S sebou:              kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na další společně strávenou neděli v sedlech kol se těší Jura Michenka (mob. 723 546 231).

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (2) Jiří Michenka, Jaroslav Adámek
Nezúčastnili se (1) Kamil Mikuláček
Zadal:Jiří Michenka, 6. 5. 2021, 16:48
Možnosti

Komentáře k této akci