Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přejezd z Náměště nad Oslavou do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přejezd z Náměště nad Oslavou do Hodonína

Možné akce:

Přejezd z Náměště nad Oslavou do Hodonína

Kdy:Neděle 17. 7. 2022 8:05
Kde:Jevišovická pahorkatina, Dyjsko-svratecký úval
Popis akce:

Na neděli 17. července vkládáme do plánu akcí vzhledem k ohlášenému severozápadnímu větru a krásnému slunečnému počasí hezký přejezd z Náměště nad Oslavou do Hodonína zvlněnou krajinou Jevišovické pahorkatiny, Dyjsko-svrateckým úvalem a krajem pod Pálavou.

Sraz: v 8:05 před vestibulem nádraží ČD, zakoupení jízdenek (pro dvojice dospělých raději IDSka za 190 Kč, pokud by se cestou něco přihodilo a bylo by potřeba využít přepravu vlakem, jednotlivá jízda IDSka za 86 Kč plus IDSka 35 Kč za kolo, senior 65+ jízdné za poloviční cenu)

Přesun: odjezd rychlíku Moravan v 8:23 (kapacita 15 kol/volných míst k pondělnímu odpoledni 9, s Haničkou máme po 35 Kč pro jistotu místenky), příjezd do Brna v 9.22, přestup na rychlík Rožmberk (kapacita 20 kol/volných míst k pondělnímu odpoledni 20) s odjezdem v 9:44, příjezd do Náměště nad Oslavou v 10:27

Trasa: Z Náměště nad Oslavou (385 m) po cyklotrase Mlynářská výjezd na Březník, sjezd do údolí Oslávky na Skřipinu, pozvolný výjezd do Mohelna, průjezd přes NPR Mohelnská hadcová step, sjezd k vodní nádrži a vodní elektrárně Mohelno na Jihlávce, výjezd za pohledů na jadernou elektrárnu do Dukovan (350 m; 20 km) ke klasicistnímu zámku s rozlehlou zahradou a zastávka v hostinci U Parku, kde budou kolegové z KČT Fénix Brno pořádat prezenci jedné z akcí 7. ročníku Cest za sluncem. Po přestávce na občerstvení pokračování po Mlynářské cyklotrase do Horních a Dolních Dubňan a dále po cyklotrase č. 401 přes Dobřínsko do Moravského Krumlova (270 m; 31,5 km), kde zastavíme na oběd v restauraci U Blondýny, v níž jsme byli nedávno na Krumlovské „36“.

Po přestávce pokračování přes Rakšice výjezdem ke kamenolomu na Leskounu a sjezd přes Olbramovice do Branišovic. Po přejezdu tzv. Císařské silnice (Znojmo – Brno) po Znojemské cyklotrase do Vlasatic, dále pod Novou Ves a po Brněnské cyklotrase okolo rybníka Vrkoč před Ivaň, kde krátce uhneme po cyklotrase č. 5 k soutoku Svratky s Jihlávkou a projedeme okolo vodního díla Nové Mlýny za krásných pohledů k Pálavě po Mikulovské cyklotrase kolem vinných sklepů do Strachotína, z něhož budeme pokračovat stále podél Nových Mlýnů výjezdem do Šakvic a poté přes Zaječí na Přítluckou horu (293 m; 78 km) k rozhledně Maják. Po širokých výhledech k Pálavě, Kyjovské pahorkatině, Chřibům a Bílým a Malým Karpatům sjezd do Rakvic a známou cestou přes Velké Bílovice a podlužanské obce Moravský Žižkov, Prušánky, Josefov a Dolní Bojanovice návrat do Hodonína. Celkem 110 km (↗665 m; ↘ 865 m).

Mapa: https://mapy.cz/s/folonahada

Návrat: mezi 19. a 20. hodinou

S sebou: kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, doporučena přilba, svačinku a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

Na hezký den strávený v sedlech kol srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231) a žádá zamýšlené účastníky, aby svou účast potvrdili telefonicky či na spoluhráčích a v případě potřeby si rezervovali místa pro kolo, obsazenost rychlíků bude průběžně sledována.       

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (7) Jiří Michenka, Hanka Janíková, Jaroslav Adámek, Adéla Příkaská, Alena Fialová (host od Jiří Michenka), Tonda (host od Jiří Michenka), Antonín Mikl
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 11. 7. 2022, 15:12   (upraveno 11. 7. 2022, 22:07)
Možnosti

Komentáře k této akci