Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přejezd z Olomouce do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přejezd z Olomouce do Hodonína

Možné akce:

Přejezd z Olomouce do Hodonína

Kdy:Neděle 7. 8. 2022 7:20
Kde:Haná, Hornomoravský a Dolnomoravský úval
Popis akce:

               Na první srpnovou neděli zařazujeme do programu podle plánu pohodový rovinatý cyklistický přejezd z Hané povodím Moravy a podél Baťova kanálu do Hodonína. Podmínky mají být příznivé, polojasno se severovýchodním větrem do zad, teploty by neměly překročit 27 stupňů.

Sraz: v 7:20 před vestibulem vlakového nádraží, zakoupení jízdenek (kapacita rychlíku Moravan míst pro 15 kolo, prozatím volno bez žádné rezervace)

Přesun: odjezd rychlíku Moravan v 7:36, příjezd do Olomouce v 8:49

Trasa: Z vlakového nádraží tradičně zastavíme u katedrály svatého Václava, vystoupáme na 46 metrů vysokou Svatomořickou věž (vstup volný), ze které se skýtají krásné výhledy na město a Hanou, a přijedeme na Horní náměstí k radnici s druhým nejstarším orlojem u nás, kde pro změnu v 9:30 vystoupáme za krásnými výhledy na šestipatrovou 75 metrů vysokou radniční věž a zastavíme se u 32 metrů vysokého Sloupu Nejsvětější Trojice, který představuje nejvyšší sousoší České republiky a od roku 2000 je jakožto jedno z vrcholných děl středoevropského baroka zařazen na seznam UNESCO.

Z Olomouce přejedeme po cyklotrase č. 4 (Moravská stezka) do Dubu nad Moravou (17 km), kde zastavíme u vrcholně barokního poutního chrámu Očišťování Panny Marie.

Následně projedeme mezi Hradeckým a Křenovským rybníkem do Tovačova (25 km), kde si uděláme přestávku u renesančního zámku a vystoupáme na vyhlídkový ochoz čtyřboké 96 metrů vysoké zámecké věže (vstupné 50 Kč).

Dále budeme pokračovat po Moravské stezce přes Lobodice a Záříčí do Chropyně (39 km) se zastávkou u pozdně renesančního zámku a do Kroměříže (47 km), kde zastavíme na Velkém náměstí s měšťanskými domy a budovou radnice.

Z Kroměříže po chvíli najedeme na hráz Moravy a kolem Kvasic, Otrokovic a Napajedel přijedeme do Spytihněvi k Baťovu kanálu, kolem něhož budeme pokračovat okolo bistra U Rybičky u Babic s možným občerstvením do Starého Města, z něhož krátce přejedeme do Uherského Hradiště (81 km) a uděláme si na Masarykově náměstí přestávku na kafe a zmrzlinu.

Osvěžení budeme pokračovat přes Kunovice, Ostrožskou Novou Ves, Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou, Vnorovy a Strážnici do Petrova (111 km), kde si uděláme poslední přestávku na občerstvení na přístavu, a na závěr přejedeme okolo Výklopníku a skalického přístaviště do Hodonína. Celkem 125 km; ( 135 m; 190 m), předpokládaný příjezd mezi 18. a 19. hodinou.

Mapa: https://mapy.cz/s/lucubujepo

S sebou: kolo v dobrém technickém stavu, náhradní duši, svačinku a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na tradiční setkání milovníků cykloturistiky srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (12) Jiří Michenka, Hanka Janíková, Jaroslav Klečka, Jenda (host od Jiří Michenka), Alena Zubatá, Fialová Alena, Hřiba Oldřich (host od Alena Zubatá), Jaroslav Adámek, Adéla (host od Jiří Michenka), Had (host od Jiří Michenka), Štefan Urbánek (host od Jiří Michenka), Antonín Mikl, Michal Zeman (host od Jiří Michenka)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 3. 8. 2022, 9:05   (upraveno 3. 8. 2022, 9:06)
Možnosti

Komentáře k této akci