Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Přejezd ze Znojma do Hodonína

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Přejezd ze Znojma do Hodonína

Možné akce:

Přejezd ze Znojma do Hodonína

Kdy:Neděle 27. 9. 2020 6:55
Kde:Střední Podyjí, Dolnomoravský úval
Popis akce:

               V neděli by snad nemělo pršet, navíc hlásí příznivý vítr od západu, uspořádali bychom tedy tradiční přejezd ze Znojma do Hodonína. Nebudeme přitom po deštivé sobotě a podstatném ochlazení vymýšlet žádné opičky, jak by řekl náš kaňúr Pavel Horák, přes kopcovitý Weinviertel a pojedeme v podstatě napřímo.

Sraz:                      v neděli 27. září v 6:55 ve vestibulu nádraží ČD, zakoupení jízdenek (pro dvojice jízdenka IDS JMK za 150 Kč, senioři s příslušnou slevou a 40 Kč za kolo)

Přesun:                  odjezd osobního vlaku v 7:08, příjezd do Břeclavi v 7:25, přestup na osobní vlak s odjezdem v 7:40, příjezd do Znojma v 8:54

Trasa:                    Ze znojemského nádraží k louckému premonstrátskému klášteru a dále po silnici a Moravské vinné cyklostezce přes Načeratice, Derflice a Strachotice do Slupi, kde zastavíme u unikátní technické památky, vodního mlýna z 16. století. Následně se přehoupneme do Jaroslavic, kde můžeme zastavit po 21 kilometrech na krátké občerstvení v hostinci U Šmídů, právě otevřou.

Poté přejedeme po silnici přes Hrádek a Dyjákovice do Hevlína a zastavíme u kostela Nanebevzetí Panny Marie. Z Hevlína najedeme na cyklostezku a bývalou „signálku“, po níž budeme pokračovat okolo Jevišovky, Nového Přerova a Dobrého Pole do Březí (54 km), kde můžeme zastavit na oběd, pokud budou mít otevřeno, v hospůdce Na Kovárně, nebo pokračovat dále do sousedního Mikulova a naobědvat se v bistru Kodiak před kruháčem, kde též dobře vaří. Z Mikulova budeme pokračovat dále po „signálce“ ke krásně zrekonstruovanému cihlovému mostu zbudovaném Ditrichsteiny,

kteří měli panství v Mikulově, a dále přes Úvaly ke kolonádě Rajstna, od které se přehoupneme přes Boří Dvůr a kolem Františkova rybníka a Německých luk na Pohansko a po přestávce přes Lanžhot a další podlužanské obce dorazíme do Hodonína. Celkem skutečně pohodových 118 kilometrů po větru.        

 

Mapa: https://mapy.cz/s/nunarufuvu

S sebou:              lehkou svačinku a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na další krásný nedělní cyklovýlet srdečně všechny zve Jura MIchenka (mob. 723 546 231). Pokud by panovalo nevlídné počasí, akci odložíme, sledujte proto aktuální informace na klubovém webu.          

Důležitost: střední
Zúčastnili se (10) Jiří Michenka, Mirka Mrázová, Petr Popelka (host od Mirka Mrázová), Michaela Heczková, Jan Čech, Zbyněk Klouda, Stanislav Holešínský, Helena Holešínská, Jaroslav Klečka, Antonín Mikl
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 23. 9. 2020, 18:24   (upraveno 23. 9. 2020, 18:31)
Možnosti

Komentáře k této akci