Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Procházka podél Moravy

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Procházka podél Moravy

Možné akce:

Procházka podél Moravy

Kdy:Sobota 10. 4. 2021 8:00
Kde:Rohatec - Hodonín
Popis akce:

               Na sobotu 10. dubna při příležitosti 76. výročí osvobození Hodonína a Rohatce Rudou a rumunskou armádou připravil Klub českých turistů Hodonín nenáročnou vycházku z Rohatce po pravém břehu řeky Moravy do Hodonína.

Sraz:                v 8 hodin ve vestibulu vlakového nádraží, zakoupení jízdenek (2 zóny IDS JMK za 20 Kč, senioři 65+ zlevněná za 5 Kč)

Přesun:           odjezd osobního vlaku v 8:17, příjezd na zastávku Rohatec-kolonie v 8:27

Trasa:             Ze zastávky na kolonii přejdeme po trati k přístavišti na kolonii a pak již budeme postupovat po pravém břehu Moravy. Nejdříve přijdeme k rohateckému přístavu a poté k pomníku rudoarmějců v místech, kde se 12. dubna 1945 naši osvoboditelé přebrodili přes Moravu na území tehdejšího protektorátu Čechy a Morava. Dále přejdeme k bývalému muničáku na Perunském a sejdeme k tzv. Ropáku, od něhož budeme po chodníčku kolem Moravy postupovat ke Staré Tiché, kterou přejdeme po mostku, a za chvíli dorazíme na přístaviště U Jezu, kde se budeme moci občerstvit na srubu u kapitána Ondruše z výdejního okénka. Na závěr přejdeme po stezce kolem Staré Moravy na Masarykovo náměstí a po Národní třídě dorazíme k železniční stanici. Celkem 11,5 kilometrů zcela po rovině.

Mapa: https://www.cykloserver.cz/f/1528280721/

S sebou:         doporučena pevná obuv a dle zvyku turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na příjemnou zdravotní procházku zajisté zpestřenou hlubokou a nestrannou analýzou před nedělním fotbalovým derby srdečně všechny zve od nastávajícího pátku čerstvý pětašedesátník Peťa Antoš, momentálně po celé Evropě spíše známější jako strýc Kúdela (mob. 720 244 789), který tak už do Rohatce oficiálně pojede taky za búra.

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (2) Simona Cutáková, Jaroslav Svoboda
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 7. 4. 2021, 10:56   (upraveno 7. 4. 2021, 22:20)
Možnosti

Komentáře k této akci