Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí První jarní vyjížďka

Klub českých turistů, odbor Hodonín – První jarní vyjížďka

Možné akce:

První jarní vyjížďka

Kdy:Neděle 17. 3. 2019 9:25
Kde:Slovácko
Popis akce:

               Přestože astronomické jaro ještě nenastane, v neděli 17. března poprvé v letošní sezóně vyrazíme na kolech. Počasí hlásí docela příznivé, slunečno, teploty až k 18 stupňům, jen nás může občas pozlobit jihovýchodní nárazový vítr k 50 km/h. Projedeme si klasickou „okresní“ trasu, která se dá v případě potřeby zkrátit postupem z Bzence-Přívozu po lesní silnici v zákrytu před větrem přímo přes Rohatec do Hodonína.

Sraz:                      v neděli 17. března v 9:25 před restaurací „U Špaka“, odjezd v 9:30

Trasa:                    Od Špaka kolem ZOO k rozcestí U Červených domků a přes Černé bláto na křižovatku silnic do Mutěnic a Dubňan, následně po cyklostezce podél silnice do Dubňan, po jižní části města k Jarohněvicím, napojení se na cyklostezku Mutěnka, po které přejedeme přes Svatobořice do Kyjova (21,5 km), možné krátké občerstvení v restauraci Nový Svět. Z Kyjova krátký výšvih po cyklostezce k vinohradům a sjezd do Skoronic, krátký přejezd do Vlkoše a poté po cyklostezce přes Vracov do Bzence (35 km), kde z centra města přejedeme po cyklostezkách po jeho severním okraji a kolonii U Nádraží do Moravského Písku (41 km), kde si dopřejeme občerstvení v restauraci Alfa. Po přestávce přejedeme po nově zbudované cyklostezce k zámku do Veselí nad Moravou (47 km), odkud budeme již pokračovat po známé cestě přes Strážnici (55 km) k Výklopníku (62 km) a po hrázi řeky Moravy do Hodonína, kde můžeme po 72 kilometrech naše putování zakončit v restauraci U Haryho.

S sebou:              náhradní duši, přilbu a základní cyklovýbavu, případně malou svačinku a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

                Na pohodovou společnou projížďku po okresních cyklostezkách srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).    

Důležitost: střední
Zúčastnili se (1) Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 15. 3. 2019, 10:16   (upraveno 15. 3. 2019, 10:17)
Možnosti

Komentáře k této akci