Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Výstup na Velký Stožek a Kyčeru

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Výstup na Velký Stožek a Kyčeru

Možné akce:

Výstup na Velký Stožek a Kyčeru

Kdy:Neděle 14. 2. 2021 7:10
Kde:Těšínské Beskydy
Popis akce:

Ve zkratce turistický program na neděli 14. února, na sobotu se ještě nakonec neuvolním. Uděláme si nenáročnou procházku pěknou krajinou v Těšínských Beskydech, které nám ještě od říjnových výjezdů chybějí absolvovat, s výstupem od železniční zastávky v Hrádku na Košicko-bohumínské dráze přes chatky na Hrádku a Filipce, Čupel (757 m) a Konihlavu (776 m) na Velký Stožek (978 m) na hraničním hřebenu s polskou chatou PTTK a možnosti občerstvení (mělo by se dát platit i korunami jako posledně při zastávce na cestě do Korbielówa). Pokud vyjde čas, což by měl, přejdeme přes Krkavici (976 m) na Kyčeru (989 m) nad polským střediskem Wisla, odkud třeba pochází známý polský skokan na lyžích Adam Malysz.

Po návratu na Krkavici sestup přes sedlo Groníček a Radvanov do Jablunkova a Návsí na vlak. Délka trasy 17 – 19 km, je uzpůsobena tak, abychom ji v pohodě ve sněhu prošli a současně nepochodovali v běžkařských stopách, náročnější úsek pouze za Konihlavou s výšvihem na Velký Stožek, jinak většinou průchozí lesní svážnice, předpověď se nám trochu změnila na mlžný opar, ale snad se nám na Hrádku, Filipce či hraničním hřebenu naskytnou pěkné výhledy na okolní krajinu Beskyd a do Polska.

Mapa: https://mapy.cz/s/gokarasubo

Dobře se oblečte a teplý nápoj s sebou, teplota bude kolem – 10°, ale pocitová až někam k – 18°, ovšem chůzí se zahřejeme, nemělo by už tak foukat jako v sobotu. Pokud by cestou nastaly nějaké komplikace, trasa se dá podle potřeby zkrátit tak, abychom stíhali večerní vlak z Návsí.

Sraz v neděli v 7:10 ve vestibulu nádraží ČD, zakoupení skupinové jízdenky (orientačně prosím účastníky o nahlášení předem).

Přesun EC Sobieski s odjezdem v 7:22, příjezd do Ostravy v 8:58, přestup na osobní vlak s odjezdem v 9:34, příjezd do Hrádku v 10:45. Odjezd osobního vlaku z Návsí v 17:16, příjezd do Ostravy v 18:19, přestup na EC Sobieski s odjezdem v 18:55, příjezd do Hodonína v 20:33.   

Další informace případně v sobotu, těším se na vás, Jura.

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (1) Jiří Michenka
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 12. 2. 2021, 10:37
Možnosti

Komentáře k této akci