Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Vycházka za sněženkami

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Vycházka za sněženkami

Možné akce:

Vycházka za sněženkami

Kdy:Sobota 9. 3. 2019 8:05
Kde:Hodonínsko
Popis akce:

               V polovině měsíce března pořádá Klub českých turistů Hodonín tradiční nenáročnou vycházku do zimní přírody, která se začíná pomalu probouzet po zimním spánku. Půjdeme si opět k mikulčickým vykopávkám prohlédnout rozkvétající se sněženky. Vycházka je skutečně pohodová a též vhodná pro rodiče s dětmi.

Sraz:          v sobotu 9. března v 8:05 na autobusovém nádraží v Hodoníně u stanoviště č. 15

Přesun:      odjezd autobusu linky IDS JMK č. 572 ve směru na Břeclav v 8:15, možnost přistoupení na zastávce Kapřiska v 8:18, příjezd do Mikulčic k obecnímu úřadu v 8:35, jízdné 2 zóny za 20 Kč

Trasa:        Od obecního úřadu v Mikulčicích přejdeme po silnici (cyklostezce č. 44) do Přírodního parku Mikulčický luh a okolo výzkumné základny Archeologického ústavu dorazíme k místu staroslovanského hradiska na mikulčických Valech (3,6 km), kde se na Velkomoravských lukách a v okolním lužním lese hojně vyskytuje sněženka podsněžník. Po svačině z vlastních zásob budeme od národní kulturní památky pokračovat po zrekonstruované lesní cestě po zelené TZ k rozcestí na Skařinách (5,3 km) a dále po zabezpečovací hrázi řeky Moravy, lemované bobry nakousanými vrbami k přečerpávací stanici u Staré Moravy (7,7 km) a kolem zahrádkářské kolonie, ČOV, bývalé Tabačky a elektrárny na náměstí TGM v Hodoníně, kde naši vycházku zakončíme, přičemž se můžeme občerstvit a zhodnotit vycházku v blízké hospodě U Haryho. Celková délka vycházky měří rovných 10 kilometrů. 

S sebou:     pevnou obuv, eventuálně turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

         Na hezkou vycházku do blízkého okolí srdečně všechny zve a případné další informace poskytne Slávka Pánková, mob. 776 165 421.  

Důležitost: střední
Zúčastnili se (0)
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 28. 2. 2019, 10:10
Možnosti

Komentáře k této akci