Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Vycházka za sněženkami

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Vycházka za sněženkami

Možné akce:

Vycházka za sněženkami

Kdy:Sobota 20. 3. 2021 9:00
Kde:Mikulčický luh
Popis akce:

Milí přátelé,

přestože je situace taková, jaká je, tedy že se můžeme pohybovat pouze v rámci katastrálního území svého bydliště a neshlukovat se ve větším počtu, dovolte mi, abych vás neoficiálně pozval na tradiční procházku za rozkvétajícími sněženkami, jelikož vycházka na čerstvém vzduchu při maximálně možném dodržení současných opatření, kterým se přizpůsobila i trasa, vám určitě přijde vhod.

Sraz:               v sobotu 20. března v 9 hodin před hodonínskou radnicí na náměstí TGM, odchod v 9:05

Trasa:             Od radnice půjdeme po silnici na Nesyt a dále budeme pokračovat okolo Starého závodu až na Dlouhé louky, kde se k nám připojí od Lužic modrá TZ, po které přejdeme na Staroslovanské hradisko na Valech. Dále projdeme po modré TZ po Stinné aleji k lávce přes Moravu a po neznačeném chodníčku se vrátíme okolo základů IX. kostela k návštěvnickému centru s vyhlídkovou věží a na 10. kilometru si uděláme přestávku na svačinku z vlastních zásob.

                        Z vykopávek budeme až do Hodonína pokračovat po zelené TZ. Nejdříve se na Skařinách zastavíme v lužním hájku na místě s hojným výskytem sněženky podsněžník. Následně přejdeme přes rozcestí Skařiny k zabezpečovací hrázi řeky Moravy, po které budeme pokračovat přes rozcestí U Staré Moravy, kolem hřiště za Nesytem a okolo zahrádkářské kolonie a Tabačky zpět na náměstí TGM. Celková délka skutečně nenáročné vycházky představuje 16 kilometrů výhradně po rovině a je zvládnutelná naprosto pro každého snad i s dřevěnou nohou. Předpokládaný návrat mezi 14. a 15. hodinou.

Mapa:  https://mapy.cz/s/fabecehune

S sebou:         doporučena pevná obuv, dle zvyku turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

            Na tradiční pohodovou vycházku s vítáním nastávajícího jara (jak to letí a ani jsme se letos pomalu neviděli) srdečně zve Jura Michenka (mob. 723 546 231).  

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (4) Jiří Michenka, Petr Antoš, Jarmila Beckovská, Karel Trávník
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 9. 3. 2021, 23:37   (upraveno 10. 3. 2021, 20:21)
Možnosti

Komentáře k této akci