Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Wachau

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Wachau

Možné akce:

Wachau

Kdy:Neděle 20. 5. 2018 5:45
Kde:Dürnstein - Weissenkirchen - Aggstein - Melk
Popis akce:

Na neděli 20. května jsem pro cestovní kancelář KM TRAVEL připravil poznávací zájezd pro pěší turisty do Wachau. Vzhledem k avizovanému harmonogramu zkoušek jsem kolegy z CK požádal, aby zájezd odvedl někdo jiný, ale nikdo není momentálně k dispozici. Na fakultě nám však posunuli termín jedné pondělní zkoušky na úterý, tak nakonec k dispozici budu a zájezd odvedu. Jelikož je prozatím přihlášeno pouze 30 účastníků (o víkendu se jede několik zájezdů, navíc Wachau připadlo na neděli), pokud by se chtěl někdo zájezdu zúčastnit, má možnost, po sobotním Moravském krasu byste si tak udělali další nádhernou procházku zařezaným údolím Dunaje, zapsaným na Seznamu světového dědictví UNESCO. Pro naše členy jsem navíc vyjednal slevu, oproti původním 560 Kč činí last-minute-price 460 Kč pro dospělého, dítě či senior pak za 420 Kč.    

Sraz v neděli v 5:45 na čerpací stanici OMV vedle OD Lidl, odjezd v 6:00, z Břeclavi pak v 6:20 od TESCA, přejezd přes Mikulov, Stockerau a Kremži do Dürnsteinu, příjezd okolo 8:30. Z obce krátký výšvih ke zřícenině stejnojmenného hradu s nádhernými pohledy do údolí Dunaje, poté další postup po dálkové trase, resp. hřebenovce Wachau (Fernwandeweg, resp. Höhenweg Wachau), výstup na vrchol Starhembergwarte (562 m) s rozhlednou a k chatě Fesslhütte.

Po přestávce a možném občerstvení krátká odbočka k vyhlídkovému skalisku Vogelberg (546 m) a poté postup mezi dubovými lesy a vinohrady s pohledy na Wachau a k Dunaji do Weissenkirchenu, prohlídka starobylého městečka, délka pěší túry celkem 16 km. Následně zážitkový přejezd přívozem na pravý břeh Dunaje (cena za osobu 1,80 EUR) do Sankt Lorenzu, kde bude čekat autobus, přesun do Aggsteinu a krátký výšvih autobusem s převýšením 300 metrů nad Dunaj ke zřícenině hradu Aggstein na bradle nad Dunajem, hodinová prohlídka (6,90 EUR, pro skupinu nad 20 osob 5,90 EUR/osoba), nádherné pohledy do údolí. Na závěr přejezd do Melku, zastávka v přístavu, procházka k největšímu rakouskému klášteru a po městečku s kratším závěrečným posezením. Přepokládaný odjezd z Melku okolo 19. hodiny, příjezd do Hodonína okolo 21:30.

Přihlášky u Věrky Lechnerové na mob. 731 587 249 či 774 752 813 či přímo v pobočce KM TRAVEL u Saši Lučanové na Národní třídě 30 (otevřeno čtvrtek – pátek 8-17) s uvedením, že jste členové KČT Hodonín. Některá naše děvčata a Jirka Čermák se již na zájezd přihlásili dříve.     


Důležitost: střední
Maximální účast:25 spoluhráčů
Přílohy:
Zúčastnili se (1) Helena Kolajová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 15. 5. 2018, 14:59   (upraveno 16. 5. 2018, 3:38)
Možnosti

Komentáře k této akci