Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Čičmany, Rajecká Lesná, Budatín (poznávací zájezd)

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Čičmany, Rajecká Lesná, Budatín (poznávací zájezd)

Možné akce:

Čičmany, Rajecká Lesná, Budatín (poznávací zájezd)

Kdy:Sobota 20. 5. 2017 6:00 – 20:00
Kde:Severní Slovensko
Popis akce:

 

V květnu, přesněji 20.5. (sobota), pořádá KČT Hodonín zájezd do oblasti severního Slovenska. Postupně navštívíme obce Čičmany, Rajecká Lesná a  město Žilinu ležící  v podhůří Malé Fatry. Zájezd navazuje na předcházející jednodenní poznávací zájezdy pořádané KČT od roku 2013,  při kterých jsme postupně navštívili a poznávali města, hrady, zámky a jiné kulturní a přírodní zajímavosti. Na Považí to bylo lázeňské městečko Trenčianske Teplice ale také Trenčín a Beckov. V Malých Karpatech na vrchu Bradlo památník M.R. Štefánika, dále Smolenický zámek, hrad  Červený Kameň i Bratislavský hrad. Podívali jsme se i na střední Slovensko do báňských měst Banská Štiavnica, Kremnica a Banská Bystrica a prohlédli skvost mezi památkami kaštiel ve Svatém Antonu, ale také podzemí s těžbou zlata a stříbra. Máte-li zájem o poznávání dalších zajímavých míst Slovenska, pak si v kalendáři zakroužkujte 20. květen a včas se přihlašte na tento zájezd.

Několik organizačních poznámek k připravované akci:

Nejprve navštívíme obec Čičmany ležící v kotlině Strážovských vrchů. Je nejvýše položenou obcí v Žilinském okrese (655 m.n.m.).  Obec se starobylou a unikátní architekturou -malovanými  zrubovými dřevěnicemi,  byla v roce 1977  vyhlášena za památkovou rezervaci lidové architektury. Po prohlídce se  přesuneme do Rajecké Lesné, kde si prohlédneme Slovenský  betlehem,   řezbářské  dílo  představující  obraz Slovenska, jeho přírodních krás, staveb ale zejména práci i zábavu jeho lidí. Poté se přesuneme do Budatína, místní části krajského města Žilina ležícího při úpatí Malé Fatry.  Po prohlídce Budatinského zámku a expozice drotářství s více jako  1200 kusů drotářských exponátů poznávací zájezd završíme prohlídkou samotného města.Na prohlídku metropole severního Slovenska nám zůstane něco přes dvě hodiny (14:30 – 16:45). Bude dán rozchod, který každý účastník může využít po svém (individuální prohlídka historické části města, pozdní oběd). V 17:00 bude odjezd do Hodonína (z části po dálnici) s předpokládaným příjezdem v 19:45.

Další informace (doba a místo k přihlášení na zájezd, cena zájezdu apod.) najdete v přiložené pozvánce nebo ve vývěsce KČT  v městě Hodonín. Připomínám, že závazné přihlášení na tento zájezd je úhrada jízdného a podpis do přihlašovací listiny.

Na akci srdečně zve vedoucí zájezdu Anton Vávra (tel. kontakt 606 482 460).

Důležitost: střední
Přílohy:
Zúčastnili se (4) Ivan Machýček, Jiří Štencl, Bea Užiková, Marta Votrubcová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Anton Vávra, 13. 4. 2017, 18:40
Možnosti

Komentáře k této akci