Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Špidláky

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Špidláky

Možné akce:

Špidláky

Kdy:Sobota 18. 4. 2015 8:05
Kde:Hodonínsko
Popis akce:

 

            V polovině měsíce dubna pořádá KČT Hodonín pro své členy i ostatní vyznavače pohybu v přírodě nenáročnou vycházku do nedaleké jarní přírody, která je vhodná i pro rodiče s dětmi.

Sraz:                           v sobotu 18. dubna v 8:05 na autobusovém nádraží v Hodoníně u stanoviště č. 13

Přesun:          autobusem s odjezdem v 8:17, příjezd do Čejče na náměstí v 8:40

Trasa:            Z Čejče vyrazíme neznačeně polní cestou okolo přírodní památky Vývoz k přírodní rezervaci Čejčské Špidláky (1,7 km) pod Bílým kopcem. Dále budeme pokračovat polní cestou, přejdeme železniční trať a přijdeme po červené TZ okolo rozcestí Čejčské jezero (4,3 km) k přírodní rezervaci Čejkovické Špidláky (5,1 km) s hojným výskytem teplomilných rostlin. Po prohlídce rezervace budeme pokračovat po červené TZ mírně zvlněným terénem do Čejkovic (7,3 km), kde naši vycházku ukončíme a do odjezdu autobusu se můžeme občerstvit v některé z místních restaurací. Délka vycházky včetně prohlídky Špidláků nepřekročí 10 kilometrů.

Mapa:            www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=173500

Návrat:          z Čejkovic autobusem s odjezdem od kostela v 13:34, příjezd do Hodonína v 14:09 (jízdné do Čejče a z Čejkovic po 3 zónách IDS JMK za 27 Kč či pro dvojice slevová víkendová jízdenka IDS JMK Slovácko za 100 Kč s možností přibrání až 3 dětí do 15 let)

S sebou:         pevnou obuv, mohou se hodit turistické hole, svačinu a nápoj (občerstvení v restauraci až v Čejkovicích), doklad totožnosti, průkaz pojištěnce

             Na hezkou vycházku do blízkého okolí srdečně zve a případné další informace poskytne Slávka Pánková, mob. 776 165 421.        

 

  

Důležitost: střední
Zúčastnili se (1) Simona Cutáková
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Jiří Michenka, 25. 3. 2015, 18:21
Možnosti

Komentáře k této akci