Spoluhráči.cz klub Klub českých turistů, odbor Hodonín kalendář akcí Žítková

Klub českých turistů, odbor Hodonín – Žítková

Možné akce:

Žítková

Kdy:Sobota 17. 6. 2023 7:20 – 18:00
Kde:Bílé Karpaty
Popis akce:

V sobotu 17. června pořádá Klub českých turistů Hodonín autobusový zájezd na Moravské Kopanice, turistika v okolí obce Žítková.

Sraz: v 7:20 u zastávky před autoservisem Chaloupka na Dvořákově ulici, odjezd v 7:30

Přesun: přibrání účastníků v Rohatci před kostelem 7:40, ve Strážnici na autobusové stanici 7:50 a ve Veselí nad Moravou na železniční stanici 8:00, předpokládaný nástup na trasu 9:00 hod.

Trasa skupiny „A“ 16 km (vede Adéla Příkaská):

Od silnice se vydáme mírným stoupáním po červené TZ přes rozcestí Pod Lokovem na rozcestí Skaličí. Zde pokračujeme vlevo stále po červené TZ, po 700 metrech odbočíme vpravo na zpevněnou cestu která nás dovede až k Odpočívadlu u Hejtmanů (možnost občerstvení).

Po přestávce pokračujeme vpravo po Naučné stezce Moravské Kopanice, která prochází přírodní rezervací Pod Žítkovským vrchem. Ke konci NS projdeme kolem Dřevěné zvoničky za kterou odbočíme vlevo a po modré TZ pokračujeme na rozcestí Hutiska.

Tady odbočíme vlevo na žluté TZ, po 280 metrech odbočíme opět doleva. Krátce asfaltová a později zpevněná cesta nás dovede ke Kaply Panny Marie Kopanické.

Od kaple se vrátíme stejnou cestou zpět k rozcestí Hutiska.

Z rozcestí Hutiska pokračujeme opět neznačenou zpevněnou cestou o délce 1 km kterou vyjdeme zpět na asfaltovou cestu po které pokračujeme až do středu obce Žítková k Obecnímu úřadu.

Od OÚ pokračujeme po Naučné stezce Okolo Hrozenkova. Projdeme kolem Hotelu Kopanice (možnost občerstvení), přes rozcestí Boky kolem domku poslední žítkovské bohyně a zvonice Panny Marie, od níž sejdeme po NS až do cílového místa na čerpací stanici OMV Starý Hrozenkov, kde na nás bude čekat autobus.

Mapa: https://mapy.cz/s/hezudenuca

 

Trasa skupiny „B“ 11 km (vede Alena Zubatá):

Od silnice vystoupáme lesní cestou na cestu asfaltovou. Po pár metrech se napojíme na modré TZ

na němž odbočíme vpravo. Zakrátko v místě, kde modré TZ odbočí z asfaltové cesty, my také opustíme značku a mírně vlevo se vydáme zpevněnou cestou přes louku která nás dovede k Naučné stezce Moravské Kopanice. Po ní se vydáme vlevo a projdeme rezervací Pod Žítkovským vrchem. Stezka prochází kolem Odpočívadla u Hejtmanů (možnost občerstvení).

Po přestávce pokračujeme po naučné stezce na rozcestí Hutiska.

Tady odbočíme vlevo na žluté TZ, po 280 metrech odbočíme opět doleva. Krátce asfaltová a později zpevněná cesta nás dovede ke Kaply Panny Marie Kopanické.

Od kaple se vrátíme stejnou cestou zpět k rozcestí Hutiska.

Z rozcestí Hutiska se vydáme vlevo po modré TZ do středu obce Žítková k Obecnímu úřadu.

Od OÚ pokračujeme po Naučné stezce Okolo Hrozenkova. Projdeme kolem Hotelu Kopanice (možnost občerstvení), na rozcestí Boky. Tady pokračujeme krátce dál, se zajdeme podívat k domku poslední žítkovské bohyně a ke zvonici Panny Marie a vrátíme se zpět na rozcestí.

Z rozcestí Boky sejdeme po žluté TZ na čerpací stanici OMV Starý Hrozenkov, kde na nás bude čekat autobus.

Mapa: https://mapy.cz/s/jevucesuko

Návrat: předpokládaný odjezd kolem 16 hodiny, návrat do Hodonína po cestě příjezdu do 18:00

S sebou: pevnou obuv, dle zvyku turistické hole, svačinu a nápoj, doklad totožnosti, průkaz pojištěnce,

Cena: člen KČT Hodonín 250,- Kč, nečlen odboru 300,- Kč

Přihlašování: od pondělí 15. května úhradou ceny zájezdu na účet odboru č. 2401546644/2010, v účelu platby uvést své jméno a Žítková, nebo složením částky a zápisem do formuláře v knihkupectví paní Zdenky Dvořákové na Národní třídě 21.

Na výlet srdečně zvou Adéla Příkaská (mob. 606 865 359) a Alena Zubatá (mob. 728 208 046).

Důležitost: střední
Přílohy:

17.6.2023 - Žítková.pdf

Zúčastnili se (17) Alena Zubatá, Jaroslav Adámek, Rostislava Svobodová, Jitka Matulová, Kristina Tymlova, Ilona Heligrová, Milena Langová, Jaroslav Svoboda, Růžena Zmrzlíková (host od Kristina Tymlova), Jarmila Gajdíková, Vladimíra Irschicková, Martina Pilková, Alena Šupálková, Marie Procházková, Jarmila Beckovská, Josef Jaroš, Pavlína Lungová
Nezúčastnili se (0)
Zadal:Alena Zubatá, 15. 5. 2023, 13:02   (upraveno 9. 6. 2023, 12:53)
Možnosti

Komentáře k této akci