Ruty Šuty

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Ruty Šuty dokumenty a články Csdts

Ruty Šuty – článek Csdts

Možné akce:
profilové foto René Hegar
René Hegar

Csdts

Vytvořeno:18. 5. 2008, 18:40
Autor:René Hegar
Přílohy:

fotogalerie Tábor 2008

csdcts_-_aktualni_program.doc

Možnosti
Anotace:
 

Country soubor Ruty Šuty a jeho akce.

 

75let firmy Váhala v Hustopečích

 

Velice rádi jsme přijali pozvání firmy Váhala z Hustopeč nad Bečvou na oslavu založení firmy.V sobotu 5. 4. 2008 jsme jeli auty tentokrát i s našimi nejmladšími tanečníky do Hustopeč na zámek, který se opravuje. Bylo docela zima, ale našim tanečníkům to nevadilo a celý půlhodinový program zatančili na výbornou . Velký potlesk, zvlášť pro ty nejmladší, hřál u srdce. Děkujeme rodičům za odvozy.

 

Tábor 25.-27.4 2008

 

Poprvé jsme se vydali na dalekou cestu, až na Celostátní setkání dětských coutry tanečních souborů do Tábora. O této akci jsme uvažovali dlouho, ale až teď jsme si byli jisti že se tam neztratíme ve velké konkurenci jiných souborů. Jela 16-ti členná skupina nejstarších tanečníků. V pátek ráno odjíždíme z Hranic na Moravě a v 18 hodin už jsme v Táboře v 6. ZŠ, kde jsou noclehy pro všechny soubory. Hned večer se začíná vyučovat, takže každý si má možnost výbrat co se mu líbí. Tancuje se ve dvou školách a v hotelu Palcát v kterém se uskutečnila i samotná soutěž. Tanečníci si opět mohli vybrat kromě country a cloggingu i line dance, skotské tance, mexické tance a lidové tance. Moc se nám líbila i pohybová průprava. V sobotu odpoledne jdeme do hotelu Palcát kde už se vše chystá na soutěž . Nervozita je znát na každém koho jsme potkali. V kategoriich vystupují děti i dospělí, skupiny, solisté i dueta. Porota měla nelehký úkol, vybrat ze 60 choreografií ty nejlepší. Večer je country bál a zde se vyhlašují výsledky soutěže.

V prvních vyhlášených kategoriích jsme měli jedinou choreografii „Colorédo“, v kategorii country starší, která se umístila na hezkém šestém místě. Naše napětí stoupá ve druhém vyhlašování, kde jme měli v kategorii line dance starší, novou choreografii „Sedm statečných“ a ta skončila těsně za medailovými pozicemi na čtvrtém místě. Poté přišla na řadu kategorie country schow starší. Tam jsme si nejvíce věřili s choreografií „Hej pane šenku“. Třetí místo bychom považovali za velký úspěch , ale to obsadil soubor Kroky. Takže by to snad mohlo být místo druhé? Ale porota ocenila soubor Simoni. Na našich tanečnících už bylo znát zklamání, že se vystoupení nepovedlo a že odejdeme s prázdnou. Vyhlašování prvního místa p.Procházkou, ředitelem soutěže, který oznámil jako vítěze soubor Ruty Šuty, byl pro všechny nádherný zážitek. Jít si pro pohár a diplom za první místo na celostátní soutěži se přece nestává každý den. K velké radosti patřily i slzy štěstí.

V kategorii clogging open starší jsme si chtěli ověřit jak jsme na tom ve srovnání se soubory, které stepují deset i více let. K naší velké radosti se tanečníci umístili s choreografií Paní Patty na čtvrtém místě. A navíc ješté pochvala od p. Jana Pumpra, učitele cloggingu v Praze , podle jehož kazet se učíme, za velice dobrý styl a pěkné kostýmy.

Cesta domů byla únavná a dlouhá, všichni dospávali country bál, ale pocit vítězství nás všechny těšil. Gratulace od známých i neznámých lidí nám ukázaly, že se o náš soubor lidé zajímají. Poděkování patří všem tanečníkům za skvělé výkony a výbornou partu, která se za ty dva roky vytvořila a taky našemu nejmladšímu tanečníkovi, Adámkovi Hegarovi, že vydržel být hodný po celý festival i cestu tam a zpět.

Teď nás čeká soutěž ve Všechovicích na Moravském pohárku, kde bychom rádi potvrdili úspěchy z Tábora a pojedou s námi i naši nejmladší. A jelikož článek vyjde až v červnu, dovolujeme si Vás pozvat na Třetí ročník Festivalu dětských country tanečních souborů Kelč 2008, který se koná v neděli 29. 6. 2008 od 9.00 hod.

Jitka a René Hegarovi

Komentáře k tomuto článku