Ruty Šuty

Klubový web na  
 
Spoluhráči.cz klub Ruty Šuty dokumenty a články Festival dětských country tanečních souborů Kelč 2008

Ruty Šuty – článek Festival dětských country tanečních souborů Kelč 2008

Možné akce:
profilové foto René Hegar
René Hegar

Festival dětských country tanečních souborů Kelč 2008

Vytvořeno:9. 9. 2008, 13:28
Autor:René Hegar
Přílohy:

fotogalerie Festival 2008

Možnosti
Anotace: Již potřetí se pod křídly Orla jednoty Kelč uskutečnil Festival dětských country tanečních souborů Kelč 2008.
 

V neděli 29. června 2008 v 9,00 hod odstartoval třetí ročník našeho festivalu v krásném areálu Městského parku v Kelči. Zůčastnilo se celkem devět souborů z moravy. Již tradičně naši rivalové ze soutěží Hazard CDC Ostrava, dále Hanácké Prosének Prosenice, Sokol Dance Valašské Meziříčí, Country kroužek při Zš Opatovice, Kosatky Velké Meziříčí, Pálkovjánek ze Zš Pálkovice, Hopsálek Napajedla, Cácorky Hošťálková a domácí pořadatelé Ruty Šuty.

Už dopolední generální zkouška měla své obecenstvo a tanečníci předváděli skvělé výkony, i když těm nejmenším tréma trošku svazovala ruce i nohy, ale na hlavním odpoledním programu od 13,00 hod. před zaplněným hledištěm místního amfiteátru, již nebylo po trémě ani stopy. Tanečníci předváděli skvělé výkony v choreografiích ve stylu country, country show, moderních amerických line dance vystoupeních i v úderném a divácky nejzajímavějším cloggingu, což je country step. Pro zpestření programu nám předvedly tanečnice ze Sokol Dance mexické tance z oblastí Veracruz a Yucatan. Podle ohlasů něktarých diváků je pohled obzvlášť na ty nejmenší tanečníky ( nejmladší účinkující byly teprve čtyři roky) balzámem na duši.

Počasí se vydařilo, přestávky nám vyplnili vsetínští muzikanti, country kapela Gympleři a písničkář Goša. V průběhu festivalu jsme se také rozloučili s naším duchovním rádcem P. Marianem Pagáčem, který odchází na farnost do Vyškova. Poděkovali jsme mu za pomoc při práci v Orle a za duchovní podporu, kterou nás provázel a jako dárek mu naši tanečníci věnovali klobouk, aby při pohledu na něj si na nás vždycky vzpomněl.

Třetí ročník skončil a my musíme poděkovat všem, kteří nám pomohli jej zorganizovat. Sestrám a bratrům Orla jednoty Kelč a rodičům tanečníků za obsluhu ve stánku na občerstvení pro účinkující, podnikatelům z Kelče a okolí za finanční a věcné dary, Městu Kelč za finanční podporu a Zlínskému kraji za udělení grantu na 3. ročník Festivalu dětských country tanečních souborů Kelč 2008.

Těšíme se na schledanou na 4.ročníku v roce 2009.

René a Jitka Hegarovi

Komentáře k tomuto článku